Χαμογ...έλα στα Πρότυπα

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή  πρωτοπορεί, συμμετέχοντας και συνδιαμορφώνοντας την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση "Χαμογέλα στα Πρότυπα"  για την προετοιμασία μαθητών που επιθυμούν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία, αλλά και για τους μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διενεργούν τα Ιδιωτικά Σχολεία για χορήγηση υποτροφιών.

Η διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία περιλαμβάνει εξετάσεις σε δύο μαθήματα:  Κατανόηση Κειμένου και Μαθηματικά. Η ύλη πάνω στην οποία διαγωνίζονται οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού αφορά όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Πιο συγκεκριμένα: 

Στη Νεοελληνική Γλώσσα ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών στην ανάγνωση, στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου, όπως λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κ.α. Ελέγχονται επίσης στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων, αντίστοιχων του γνωστικού τους επιπέδου. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η διατύπωση αιτιολόγησης και μαθηματικού συλλογισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται σε χρόνο δυο ωρών να εξεταστούν και στα δυο μαθήματα. Τα θέματα επιλέγονται από ειδική επιτροπή καθηγητών, η οποία ορίζεται κάθε χρονιά από τη Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)

Πρόκειται για εξετάσεις ιδιαίτερα δύσκολες. Και προφανώς είναι εξετάσεις πρωτόγνωρες για μαθητές Δημοτικού.

Η Εκπαιδευτική Ομάδα της Υποδομής, με όπλο την πολυετή εμπειρία των Εκπαιδευτικών (Μαθηματικών και Φιλόλογων) που την απαρτίζουν, απόλυτα εξειδίκευμένων στο αντικείμενο που διδάσκουναποτελεί εγγύηση για την άρτια προετοιμασία των μαθητών.

Η ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση "Χαμογέλα στα Πρότυπα"  έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους ώστε να είναι ανταγωνιστικοί, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας τους. 

Η πρότασή μας "Χαμογέλα στα Πρότυπα"  περιλαμβάνει:

- Ολιγομελή και Ομοιογενή Τμήματα Προετοιμασίας

- Πρωτότυπα Βιβλία

- Προσομοιώσεις εξετάσεων

- Συχνά τεστ ώστε να ελέγχεται η πρόοδος του μαθητή

- Προγραμματισμένες ενημερώσεις γονέων και κηδεμόνων

- Διαρκής ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην τάξη καθώς και για τις εργασίες των μαθητών μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας edu4schools

- Έγκαιρη ενημέρωση, ειδοποίηση και υποστήριξη των γονέων για οτιδήποτε αφορά τη διαδικασία. Π.χ. προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων ή βοήθεια για την ορθή τους συμπλήρωση 

Παράλληλα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή με την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση "Χαμογέλα στα Πρότυπα" προετοιμάζει μαθητές, οι οποίοι στοχεύουν στην απόκτηση Υποτροφιών από Ιδιωτικά Σχολεία.

Οι μαθητές που επιθυμούν να διεκδικήσουν υποτροφίες για κάποιο Ιδιωτικό Σχολείο παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με αυτούς που προετοιμάζονται για τα Πρότυπα Σχολεία. Άλλωστε οι εξετάσεις των Ιδιωτικών Σχολείων προηγούνται χρονικά από αυτές για τα Πρότυπα. Έτσι ο μαθητής που προετοιμάζεται για τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις όποιων Ιδιωτικών Σχολείων επιθυμεί.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή προτρέπει και ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στις εξετάσεις για χορήγηση υποτροφιών σε Ιδιωτικά Σχολεία, καθώς η συμμετοχή αυτή, αν μη τι άλλο τους χαρίζει πολύτιμη εμπειρία σε συνθήκες διεξαγωγής εξετάσεων.

Τα μαθήματα, που τα παιδιά διαγωνίζονται είναι τα ίδια με τα μαθήματα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία. Ορισμένα Σχολεία ζητούν και εξέταση σε μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά).

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει στο site του την ημερομηνία των εξετάσεων και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές. Συνήθως τα Ιδιωτικά Σχολεία διενεργούν τις εξετάσεις τους από αρχές Μαρτίου έως και τέλη Μαΐου.

Ζητήστε ραντεβού με τους υπεύθυνους Σπουδών του Φροντιστηρίου μας ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά.