Φροντιστήριο Μ.Ε.

Ο μαθηματικός Φάνης Κοφινάς το 1991 έκανε το όραμά του πράξη. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της Εκπαίδευσης, στο Γαλάτσι.

Πέντε χρόνια μετά, το 1996, και αφού οι μαθητές του Γαλατσίου έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, δημιουργείται μια ακόμη Υποδομή, στην Αγία Παρασκευή αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα στο Κοντόπευκο. Μέχρι σήμερα, ο ιδρυτής του  συνεχίζει με το ίδιο μεράκι να διευθύνει τον Εκπαιδευτικό μας Οργανισμό, συνεπικουρούμενος από νέους συνεργάτες που με τα χρόνια προστέθηκαν στη Διεύθυνση Σπουδών. 

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες μαθητές να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Αυτό μαρτυράνε οι λίστες με τους επιτυχόντες μαθητές μας, λίστες για τις οποίες είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.  

Με έμπειρο και εξειδικευμένο επιτελείο καθηγητών που στέκεται δίπλα στο μαθητή και μάχεται μαζί του για το όραμά του και με Διεύθυνση σπουδών που αφήνει το γραφείο της διοίκησης, για να ασκήσει το λειτούργημα του Δασκάλου, προετοιμάζουμε τα παιδιά με επιμονή και υπομονή, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. 

Η πορεία μας έχει στηριχτεί στη θέληση, το μεράκι και την αγάπη που τρέφουμε για το αντικείμενό μας και οφείλεται, κυρίως, στη χαρά που εισπράττουμε με την επιτυχία του κάθε μαθητή μας.

Τα Φροντιστήρια Υποδομή παρέχουν αφενός τις υπηρεσίες ενός μεγάλου και οργανωμένου φροντιστηρίου και αφετέρου  την ανθρώπινη προσέγγιση του μαθητή.

Στα Φροντιστήρια Υποδομή ο μαθητής θα βρει πλήρη εκπαιδευτική και υλικοτεχνική  υποστήριξη.

Με προσεγμένα βιβλία σημειώσεων, γραμμένα από τους καθηγητές μας, απόσταγμα της πολυετούς διδακτικής εμπειρίας μας.

Με πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών μας, οι οποίοι κατατάσσονται σε ολιγομελή και απόλυτα ομοιογενή τμήματα.

Με μελετημένο, ετήσιο πρόγραμμα διαγωνισμάτων ώστε να αφομοιώνεται η ύλη, να εξασκούνται οι μαθητές σε πραγματική προσομοίωση των εξετάσεων, αλλά  και να διαπιστώνονται έγκαιρα, ώστε να αντιμετωπίζονται τυχόν κενά.

Με άρτια καταρτισμένους, στο αντικείμενο που διδάσκουν, καθηγητές.

Στα Φροντιστήρια Υποδομή ο μαθητής θα βρεθεί σ'ένα σύγχρονο περιβάλλον, διαμορφωμένο στις απαιτήσεις της  εποχής, εξοπλισμένο με όλες τις νέες διαδραστικές τεχνολογίες.

Δεν στεκόμαστε, όμως, μόνο σε αυτά.

Κύριο μέλημά μας είναι η παιδαγωγική προσέγγιση του μαθητή, τον οποίο θεωρούμε ξεχωριστή προσωπικότητα και οντότητα, με ιδιαίτερες κλίσεις και ταλέντα.

Έτσι, στεκόμαστε δίπλα του, οργανώνοντας τη μελέτη του και στηρίζοντας τον ψυχολογικά καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής του. 

Θέλουμε ο μαθητής να νιώθει ότι είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι του.

Στα παραπάνω κρίσιμο ρόλο παίζει η επικοινωνία και η συνεργασία με τους γονείς. 

Πέρα από τις τρεις προγραμματισμένες ενημερώσεις, που οργανώνονται από το Φροντιστήριό μας στη διάρκεια της χρονιάς, ο γονιός μπορεί να ενημερώνεται, όποτε αυτός επιθυμεί, από τους διδάσκοντες για τις επιδόσεις του παιδιού του, με προσωπικά ραντεβού που μπορεί να κλείσει στη γραμματεία μας. 

Παράλληλα, εμείς από την πλευρά μας προβαίνουμε σε ενημέρωση του γονιού, όταν το κρίνουμε απαραίτητο, ώστε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα έγκαιρα.

Στα Φροντιστήρια  Υποδομή μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μας, καθώς θεωρούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν θα πρέπει να συνδυαστεί με τη σωστότερη επιλογή σχολής. Επιλογή που θα είναι απόλυτα ταιριαστή στα θέλω και στις δεξιότητες του παιδιού, ενώ παράλληλα θα ανοίγει τις πόρτες για το μέλλον που ονειρεύεται το ίδιο και οι γονείς του. 

Εδώ και αρκετά χρόνια συνεργαζόμαστε στον τομέα αυτό με την ΟRIENTUM, μια από τις πλέον έγκυρες εταιρείες συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη χώρα μας. Σε συνεργασία μαζί τους, κάθε χρόνο διοργανώνουμε δωρεάν,  ημερίδα, στην οποία οι μαθητές μας και οι γονείς τους  πληροφορούνται για όλα τα νέα δεδομένα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. 

Ταυτόχρονα, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να κάνουν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιλογές που τους ταιριάζουν.

Εμείς στην Υποδομή δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών μας, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, η Διεύθυνση Σπουδών, σε κατ’ιδίαν συνάντηση με το μαθητή και τους γονείς του αφιερώνει όσο χρόνο απαιτείται, ώστε να επιλυθούν απορίες, να ιεραρχηθούν σωστά οι στόχοι και να αποφευχθούν λάθη.

 

Στα Φροντιστήρια Υποδομή ο κάθε μαθητής, σε οποιαδήποτε τάξη, είναι, ο καθένας ξεχωριστά, το κέντρο στο "μικρόκοσμό" μας. Για όλους εμάς, η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους μετατρέπεται σε αίσθημα ευθύνης το οποίο αποτελεί παράλληλα, στάση ζωής. 

Στόχος μας είναι τόσο ο μαθητής όσο και οι γονείς να νιώθουν ότι έχουν κοντά τους ανθρώπους ικανούς να τους βοηθήσουν πραγματικά και ουσιαστικά.