Η ιστορία μας

Ο μαθηματικός Φάνης Κοφινάς το 1991 έκανε το όραμά του πράξη. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της Εκπαίδευσης, στο Γαλάτσι.

Πέντε χρόνια μετά, το 1996, και αφού οι μαθητές του Γαλατσίου έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, δημιουργείται μια ακόμη Υποδομή, στην Αγία Παρασκευή αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα στο Κοντόπευκο. Μέχρι σήμερα, ο ιδρυτής του  συνεχίζει με το ίδιο μεράκι να διευθύνει τον Εκπαιδευτικό μας Οργανισμό, συνεπικουρούμενος από νέους συνεργάτες που με τα χρόνια προστέθηκαν στη Διεύθυνση Σπουδών. 

Το 2000 ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή μεταφέρει την έδρα του στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Από το 2013 στεγάζεται στο νέο, σύγχρονο εκπαιδευτήριό του, πάλι στην πλατεία, καινοτομώντας με ένα περιβάλλον απόλυτα προσαρμοσμένο στις σημερινές, ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες, διαμορφωμένες με τρόπο  τέτοιο, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές.

Το 2019 ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή, πάντα πρωτοπόρος στην Εκπαίδευση, βλέποντας και κυρίως κατανοώντας τις Εκπαιδευτικές ανάγκες των επόμενων γενιών, έρχεται σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα υλοποιεί, αποκλειστικά για την Αγ. Παρασκευή, τα προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του.