Σχετικά με τις Υποτροφίες στα Ιδιωτικά Σχολεία

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή με την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση "Χαμογέλα στα Πρότυπα" προετοιμάζει μαθητές, οι οποίοι στοχεύουν στην απόκτηση Υποτροφιών από Ιδιωτικά Σχολεία.

Οι μαθητές που επιθυμούν να διεκδικήσουν υποτροφίες για κάποιο Ιδιωτικό Σχολείο παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με αυτούς που προετοιμάζονται για τα Πρότυπα Σχολεία. Άλλωστε οι εξετάσεις των Ιδιωτικών Σχολείων προηγούνται χρονικά από αυτές για τα Πρότυπα. Έτσι ο μαθητής που προετοιμάζεται για τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις όποιων Ιδιωτικών Σχολείων επιθυμεί.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Υποδομή προτρέπει και ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στις εξετάσεις για χορήγηση υποτροφιών σε Ιδιωτικά Σχολεία, καθώς η συμμετοχή αυτή, αν μη τι άλλο τους χαρίζει πολύτιμη εμπειρία σε συνθήκες διεξαγωγής εξετάσεων.

Τα μαθήματα, που τα παιδιά διαγωνίζονται είναι τα ίδια με τα μαθήματα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία. Ορισμένα Σχολεία ζητούν και εξέταση σε μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά).

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει στο site του την ημερομηνία των εξετάσεων και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές. Συνήθως τα Ιδιωτικά Σχολεία διενεργούν τις εξετάσεις τους από αρχές Μαρτίου έως και τέλη Μαΐου.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα από τα σχολεία που σας ενδιαφέρουν και χορηγούν Υποτροφίες, πατώντας πάνω στο όνομά του:

Σχολή Μωραΐτη

Saint Joseph

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ JEANNE D΄ARC

Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα

Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ

ΑΡΣΑΚΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ''Ο ΠΛΑΤΩΝ''

Ελληνική Παιδεία

ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

Νέα Γενιά Ζηρίδη

Pierce

ΣΧΟΛΗ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ